Windyn kisaraportti Clyde 2007 MM-kisoista

21 kasia oli kokoontunut Clyde Joen suistoon ottamaan mittaa toisistaan 8mR World Cupin synnyinkaupunkiin. 8mR MM-kilpailut alkoivat Helensburghin kylässä sijaitsevassa pubissa, jonka nimeä tai tarkempaa sijaintia ei Eugene Van Voorhis idean isä pysty vahvistamaan. Mutta kansainväliset kilpailut kuitenkin saatiin käyntiin 1970 Clydessa.

Kisat olivat upeasti järjestetty. RNCYC oli värvännyt 70 hengen vapaaehtoisista koostuvan kisa-organisaation, joista valtaosa oli seniori kasipurjehtijoita. Purjehdusalueena Clyde-joensuisto on aivan omaa luokkaansa. Alue on suojainen joka suunnasta eli aallokkoa ei pääse syntymään. Aluetta ympäröivät korkeat mäet tekivät tosin tuulet erittäin oikukkaiksi. 

Kilpailut alkoivat tune up-racella, jossa Sira cup veneistä Wyvern oli täysin ylivoimainen ollen kokonaiskisan 2. Windy oli Sira cup kakkonen takanaan Australian Saskia eli ennakkoon näytti että taistelemme hopeasta Aussien kanssa. Tilanne muuttui heti varsinaisen kisan alussa ensimmäisessä lähdössä Windy pakotti Wyvernin varkaisiin ja toisessa Wyvern protestoitiin ulos pakotetuaan Saskian väistämään heitä styyrpuurin halssilla. Heti ensimmäisen päivän jälkeen oli selvää että Saskia luki parhaiten Skotlannin oikukkaita tuulia ja oli jatkuvasti muita hiukan parempia Windy taisteli hyvin pysyen mukana kilpailussa, vaikka täydellistä onnistumista ei oikein tullutkaan. Japanin uusi tulokas Aun oli vahva ja kolmen parhaan veneen nimet olivat nopeasti selvät järjestys vain piti sopia.

Kisat huipentuivat viimeisen päivän erittäin vähätuuliseen kisaan, jossa tuuli shiftasi 90 astetta ja lopussa kuoli melkein kokonaan. Windy taisteli hienosti ja oli parhammillan jopa kakkosena heti Hollandian jälkeen, mutta emme onnistuneet pitämään paikkaamme vaan tipuimme kuudenneksi ja Saskia osoitti olevansa Sira tittelin arvoinen purjehdittuaan ensimmäisenä ulos plägästä, johon kymmenkunta venettä oli jäänyt  joten saimme viiemisenä päivänä kurottua neljän pisteen eron yhteen.

Modernien puolella oli kisat kahden kauppa eli paikalliset Lafayettellä sekä Tino Ellegastin kipparoima Alluette kävivät kovan väännön mutta alutette oli loppujen lopuksi selkeästi parempi ja Hollandian vaisu esitys oli hiukan yllättävä . 

Windy Miehistöineen kiittää kasiliittoa tuesta projektiamme kohtaan. (Kirjoittanut Ville Rajala)

8mr 27.2.2008