Kuninkaan ja Siljan kaksintaistelu jatkuu

Kolmannen MM-päivän voittaja oli Silja yhdellä voitolla ja yhdellä kolmossijalla. Kuningas Harald sai yhden voiton ja yhden nelossijan. Kokonaiskilpailua MM:n klassikkoluokassa eli Sira cupissa johtaa edelleen Kuningas kolmella pisteellä. 

Sira-veneiden kymmenen parhaat ovat seuraavat:

3. Cutty Tou (Ranska)

4. Ibis (Norja/Ruotsi)

5.  Sagitta (suomi)

6. Androimeda (Ruotsi)

7. Anne-Sofie (Saksa)

8. Catina (Sveitsi) 

9. Sphinx (Suomi)

10. Katrina (Suomi)

Hankøssä käynyt venesuunnittelija Juliane Hempel totesi, että Sira-veneiden suuri määrä tekee Hankøsta erityisen miielenkiintoisen. "Etelämpänä olemme tottuneet siihen, että Neptune-veneet ovat enemmistössä", kommetoi Hempel.

juliane.jpg

Hyvin purjehtinut ja kuninkaan protestointia harkinnut Timo Saalasti totesi, että vastus on kovempaa kuin kotona, mutta muuten kilpaileminen on samanlaista. "Virrat kuljettavat kaikkia samalla tavalla", sanoo Saalasti, kommentoiden vilkkaana KNS:llä käytyä after-sail keskustelua.

timo_ja_sini.jpg

KIlpailu käytiin  3-7 m/s tuulessa. Kuten aikaisempinakin päivinä sekä nopeasti shiftaileva tuuli sekä muille kuin paikallisille oudot virtaumat aiheuttivat sekä tilanteita että ihmettelyä. 

Kaunis sää houkutteli runsaasti yleisöä paikalie, mukaan lukien 12 metrinsen Vema III:sen, joka purjehti koko päivän rata-alueen reunamilla. 

MM-kisojen iltaohjelmassa oli tiistana paikallisten KNS-pursiseuran jäsenten tapaaminen heidän Hankøn kesähuviloissaan. Ruuan ja viinin ääressä eri venekunnat pääsivät tutustumaan paitsi Hankøn parhaimpiin puoliiin, myös toisiinsa. Tänään vuorossa oli Norjan kuninkaan vastaanotto "Kongeskippet Norge":lla. "Olut oli erityisen hyvää", kommentoi Sagitan mastomies Mikael Stellander kuninkaan laivan mukaan nimettyä juomaa.

Purjehtijalegenda ja maailmanympäripurjehtijan Sir Robin Knox-Johnston läsnäolo kuninkaan vastaanotoilla elähdytti sekä nuorien ja kokeneiden kasipurjehtijoiden mieliä.

kuninkaan_bileet.jpg

Kuva 1: Timo Saalasati kommetoi Hankøn virtaumia. Vieressä tytär Sini

Kuva 2: Juliane Hempel Vågspelin ruffissa 

Kuva 3: Purjehtijat saapuvat kiuninkaan laivaan 

(Kirjoittanut Kim Weckström)

8mr 10.7.2008