Kolmen kasin Tuoppi

Tuopissa käytiin kolmen kasin skaba - pienin kasi-osallistujamäärä kymmeniseen vuoteen. Tihku- ja kaatosateen välimaastossa käyty, 3-10 m/s skaba alkoi startilla, jossa 5 minuutin paukku ammuttiin, mutta lähtöä ei. Sphinx, Naja ja Vågspel lähtivät liikkeelle vasta, kun seuraavan lähtövuoron kutoset alkoivat hätyytellä. Sphinx lähti ensimmäisenä noin minuutin ja Vågspel viimeisenä noin neljä minuuttia myöhässä. Sphinx purjehti voittaen rennosti cruisingpurjeiila ajalla 2:05:47. Vågspel oli kakkosena (2:06:48) ja Naja, joka oli slööriosuuksilla kulkenut tasatahtia muiden kanssa, kolmantena (2:17:05). Kasien kanssa purjehti perinteisesti 10mR Kitty ajalla 2:25:28. Spinxissä purjehti mm. Andromedan gastina MM-kisoissa kunnostautunut 5m Blåtungan omistaja Max Nordlund* ja Sagitan junnugasti Mika Vahervaara. Vågspelissä vierailivat Julia ja Petteri Ormio plus Norjan siirtopurjehtijana kunnostautunut Pauli Lamppu

Vågis ja Sphinx päätyivät HSS:n kautta Sea Horseen, Naja Suomenlinnaan. Iltajuhlista ei vielä ole toimitettu virallista raporttia kasien osalta. Tuopin paras aika oli Anti Herlinin legendaarisella Lygaijala (11:54:53). 75m2 saaristoristeilijä Mayflower purjehti radan kaseja nopeammin (1:58:58). 

vagis_tuoppi_08.jpg

Kuva 1: Vågspel Kaivopuiston rannassa, 

Kuva 2: Naja jahtaa Menopeliä, Tuopin tämän vuoden nopeinta.

naja_tuoppi_08.jpg

Kuvat: Markku Lankinen 

*Korjaus: Max Nordlund itse asiassa purjehti kutosessa - Wiressä - väärinkäsitys syntyi skabojen jälkipuinneissa tuoppien ääressä Ravintola Sea Horsessa. 

(Kirjoittanut Kim Weckström)

8mr 18.8.2008