Tue WWF Merenneito-projektia - vanhat purjeet uusiokäyttöön

Suomen Purjehtijaliitto, purjeneulomo WB-Sails ja kierrätysmuotia tekevä Globe Hope paketoivat käytetyt purjeet säkkiin ja tuottavat niistähyötytuotteita. Jokaisesta Purje-tuotteesta lahjoitetaan kymmenen prosenttia WWF:n Operaatio Merenneito -kampanjalle ainutlaatuisen Itämeremmesuojelemiseksi. 

Purjemateriaali taipuu sen kestävyyden ja keveyden takia mitä mielikuvituksellisimpiin muotoihin ja käyttötarkoituksiin. Kauniiden hyödyllistentuotteiden markkinoille tulon lisäksi projekti aktivoi kierrättämään hankalastituhottavia purjeita. Globe Hope muotoilee purjeet uusiksi ”Ympäristötietoisuus ja kierrätysideologia on paljon luonnossaliikkuville purjehtijoille tärkeää ja siksi WWF:n Operaatio Merenneito onitsestään selvä tukikohde”, Purjehtijaliiton markkinoinnista ja viestinnästävastaava Sara Antila kertoo idean taustoista. 

Purjeet pussiin ja terveiset uuteen elämään: WB-Sails kerää ja välittääkäytetyt, vaihtoon tulevat purjeet Globe Hopelle työstettäväksi. ”Toivomme, että purjehtijat aktivoituvat ja toimittavat meille WB-Sailsille vanhat purjeensa kierrätettäväksi. Purjemateriaalista riippuenpurjeet ovat melko vaikeasti hävitettävissä, joten mikä onkaan parempi tapahyödyntää niitä kuin antaa purjeelle uusi elämä arjen hyötykäytössä”,WB-Sailsin Kristiina Lindqvist muistuttaa. Purjeen lahjoittaja voi laittaa mukaan viestin sen historiastaterveisenä purjeen uuteen elämään. Globe Hopen luovat henkilöt saattavathyödyntää tietoa uuden tuotteen ilmeessä tai suunnittelussa.

merenneitologorgbsu.jpg

 

Kirjoittanut Kim Weckström

8mr 16.10.2008