Kilpailukutsu HSS:n keskiviikkokilpailuihin

hss90.jpg

Ensimmäiset HSS:n keskiviikkokilpailut Merisataman ulkopuolella järjestettiin kesällä 1919. Näinä alkuvuosina aktiivisia kilpaluokkia olivat mm. 22:set. 30-luvulla syntyi Hai-luokka HSS:n kommodori Eric Nummelinin aloitteesta ja nuoret kilpailivat seuran ja yksityisillä Sulka-veneillä tai miehistönä suuremmissa veneissä. Merkittävä hahmo oli kommodori Arthur Nikander kuutosellaan Nicaja ja kahdeksikko Vågspel, joka edelleenkin osallistuu keskiviikkokilpailuihin. Monia muitakin luokkia on osallistunut, Lightning- ja Kansanveneluokat tulivat 40-luvulla, mutta varsinainen aktiviteetti kun H-veneluokka syntyi HSS:llä Hasse Groop suunnittelijana ja monet HSS:n tulisielut luokan aktivisteina. Seuraavina vuosikymmeninä purjehdittiin kevytveneillä, hetkeksi syntyi Hai-veneitten uusrenessanssi ja viime vuosina on ollut viitosia,viisvitosia, kuutosia, kaseja, staroja, optareita, Laser 16-veneitä jne.Ja LYS-luokka joka myös on ollut mukana. Kilpailuja on siis purjehdittu keskeytyksettä 89 kilpailukautta jopa sotakesinä

– nyt on aika pitää juhlakausi! 

Purjehdimme koko kilpailukauden keskiviikkoiltaisin.Juhliaksemme erästä Suomen pitkäikäisintä keskeytymätöntä purjehdusperinnettä järjestetään erityinen“Keskiviikkokilpailujen 90-vuotisjuhlasarja” joka koostuu neljästä osakilpailusta toinen ja kolmas keskiviikoiltakesäkuussa ja elokuussa eli 10.6., 17.6., 12.8. ja 19.8. 

Kutsutut luokat ovat kilpailun historian mukaan seuraavat: 

Saaristoristeilijät, erikoisesti 22:t, myös muut tervetulleita, Hai-veneet, Folkkarit, Starit, 8mR, 6mR, 5.5m, 5m sekä avomeriveneet, matkaveneet LYS:n mukaan. Merisatamassa kilpailevat myös Laser16-veneet ja Optimistit. 

Toivottavasti kilpailuihin osallistuu mahdollisimman moni seuran matkapurjehtijoista, he purjehtivat lyhyen matkaradan LYS –tasoituksella toverillisessa hengessä.

Kilpailut käydään HSS:n eteläpuolella, joten kilpailuja voi seurata vanhaan tyyliin kalliolta tai ravintolasta. Seuran moottoriveneet (erityisesti klassiset) kutsutaan myös mukaan osallistumaan katsojaveneinä, niin että kaikki halukkaat pääsevät mukaan. 

Kilpailujen jälkeen kaikki kokoontuvat kerhon ravintola Boathouseen, jossa on tarjolla purjehtijaillallinen purjehtija- annoksen hinnalla. Kesäkuun 10 päivä vietetään kerhorakennuksen 60-vuotisjuhlia erittäin ankarasti! Elokuun 19. on koko sarjan palkinnonjako, ja silloin juhlitaan taas lisää. Tarjolla on kaikkina juhlasarjan keskiviikko-iltoina jammaillen elävää musiikkia, josta huolehtivat ihmisiä sekäomasta jäsenkunnasta että kulmakunnan kortteleista. 

10.6. tanssimme Philip Holm & Co orkesterintahtiin, ja kolmena muuna keskiviikkoiltana on alustavasti puhuttu duo Karumaan jr & Andy McCoyn, Siiri Nordinin, WadeMikkolan bändin jne.  kanssa. 

Tehkäämme yhdessä juhlasta hauska, juhlava ja kodikas– on hyvä varata pöytä ajoissa. 

Vierailevat veneet muista seuroista ovat myös tervetulleita! Varatkaa vieraslaiturista venepaikka satamamestari Kurre Blomqvistilta puh. 040 5267664 jos haluat jättää veneen torstaihin. 

Purjehdusohjeet  yhteysveneestä ennen kilpailuja tai HSS:n kotisivuilta www.hss-segel.fi/kappsegling. 

(Kirjoittanut Jaska Viherkari)

8mr 30.5.2009