Ikuisuus aihe 8.00 versus 8.07 jälleen keskustelun alla

Pohjois-Amerikan kasi-purjhetijat ovat tuoneet jälleen ikuisuusaiheen 8.00 pöytään ja näyttää siltä, ettemme pääse aiheesta eroon ilman, että siitä tehdään päätös Hyeresissä. Puhtaaseen 8.00 sääntöön siirtymisestä ei ole odotettavissa merkittävää hyötyä luokalle tai edes nyt 8.00 mitatuille veneille. Sen sijaan sääntömuutos toteutuessaan tulee vaatimaan muutoksia n. 80 veneelle ja näiden uudelleen mittaamista. Ajoituksellisesti tämän esityksen tuominen pöytään on hyvin erikoista NAEMA:lta ottaen huomioon, että 2010 ja 2011 MM-kisat on tarkoitus ajaa Amerikassa.

Henkilökohtaisesti en voi muuta kuin yhtyä IEMA:n kunniajäsenen ja liittomme perustajan Joni Hertellin sanoihin: "With every thing you do, always take a step back and think twice before you take a decision that potentially harms the attendance to the regattas world wide, as more than anything else, that will disturb the fragile balance that keeps our so widely varied fleet of boats racing as one class."

Siltä varalta, että asiasta joudutaan AGM:ssa äänestämään, voisitteko toimittaa minulle John Lammerts van Buerenille osoitetut valtakirjat (pohja löytyy aloitteen viimeiseltä sivulta). Kiitos! Julia

(Kirjoittanut Julia Ormio)

8mr 19.8.2009