Wanda purjehtii uusille vesille Norjaan

Keskiviikkona 1.6. Wanda aloitti Granströmin telakalta matkansa Norjaan. Wandan uusi omistaja on Magne Brekke, joka rekisteröi sen KNS:ään. Magne Brekke, joka on ammatiltaan lääketieteen tohtori, on kokenut purjehtija, joka on, nyt hankittuaan Wandan, luopumassa 8mS Apache-veneestään. Tätä kirjoittaessani on Wanda itse asiassa jo vedessä Norjassa ja harjoittelee kohta Siraa vastaan. Wanda osallistuu Flensburgin MM:iin. 

Meille entisille Wandan omistajille on alkanut uusi elämä; elämä ilman omaa kasia. Joni (Hertell) oli mukana 40:n vuoden aikana Siljassa (jonka hankkivat 1971, luulisin), Iroquois´ssa ja Wandassa. Bertel (Paulig) ja minä "vain" Iroquois´ssa (jonka hankimme v. 1987) ja Wandassa. Itse taisin gastata Wandalla ensimmäistä kertaa v. 1983.....(ja luokassa aivan ensimmäistä kertaa Allegrossa v. 1976). Sinänsä voi aina filosofoida, että on sääli ettemme saaneet, lukuisista ponnisteluistamme huolimatta Wandaa "sijoitettua" lähemmin, mutta olemme vakuuttuneita siitä, että Wanda on saanut hyvän uuden omistajan ja kodin Norjasta. Itse uskon, että kasien määrä Norjassa tulee kasvamaan. 

Kiitän Jonin ja Bertelin ja omasta puolestani kaikkia kasipurjehtijoita, suomalaisia ja ulkomaisia fantastisista vuosista ja toivotamme 8mR-luokalle kaikkea hyvää tulevaisuudessa. Olemme vakuuttuneita siitä, että kasiluokka on kaikista kilpapurjehdusluokista maailman paras. Iloitsemme siitä että HSS järjestää vuoden 2013 MM-kisat. 

 Ystävällisin terveisin, Robbie Lindberg 

 PS. Omalta osaltani en sulje pois gastaamista jollain kasilla.

(Julkaisi Julia Ormio)

8mr 14.6.2011