RRegatta puhalsi talven pölyt pois

Kauden ensimmäinen ranking kisa purjehdittiin perinteen mukaan ESF:llä. Reipastuulisen kisan voiton vei varmalla 1,1,1,2 suorituksella Sagitta. Toiseksi tullut Ilderim otti voiton viimeisessä lähdössä 2,2,2,1 ja Vågspel miehistönsä sanoin "otti kiinnityksen palkintopallisijaan jo heti ensimmäisestä purjehduksesta lähtien".  

Lauantain ensimmäisessä lähdössä Sagitta otti selkeän johtopaikan heti ensimmäisellä vastatuuliosuudella ja piti sen maaliin asti. Kapteeni Saalasti hääräsi itse laatikon puolella ja oli antanut pinnan Jesper Ekelundille, joka purjehtii venettä jo kokenein ottein. Ilderim joutui laskemaan keulapurjeensa heti lähdössä vinssille kiertyneen köysikasan vuoksi, joten ensimmäisellä ylämerkillä järjestys oli Sagitta, Vågspel, Ilderim.

Ilderim onnistui ohittamaan Vågspelin ensimmäisellä myötätuuliosuudella, joten maaliin saavuttiin lopullisen tulosluettelon mukaisessa järjestyksessä.

Toinen lähtö oli tapahtumarikas. Ilderim onnistui nostamaan Vågspelin yli lähtölinjan ja jätti Sagitan suoraan vanaveteensä. Ilderimin tyytyväisyys oli kuitenkin ennenaikaista, sillä Vågspelin palatessa uuteen lähtöön "yksittäinen palautus" -lippu ei laskenutkaan. Ilderim teki luonnollisen johtopäätöksen että hekin olivat varastaneet. Ilderimin paluu linjalle osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä lipun pysyminen ylhäällä johtui siitä, ettei Vågspel ollutkaan kokonaan palannut lähtöviivan alapuolelle. Maaliin saavuttiin samassa Sagitta, Ilderim, Vågspel järjestyksessä.

Lauantain illallinen Pavenilla oli ESF:n perinteen mukainen. Hyvä ja joustava palvelu, sekä isäntien ystävällisyys ovat omaa luokkaansa. Kaikkien kolmen veneen miehistöt juhlistivat kauden alkua ja nauttivat hyvästä ruosta ja iloisesta tunnelmasta.

Sunnuntain kolmas lähtö oli edellisen päivän vahvistusta. Sagitta oli jälleen nopein varmistaen regattavoiton ennen viimeistä lähtöä. Ilderim toinen ja Vågspel kolmas.

Neljännessä lähdössä ensimmäiselle ylämerkille saavuttiin tutussa järjestyksessä. Alatuuliosuudella Sagitta ja Ilderim taistelivat verisesti veneenmitan päässä toisistaan. Ilderim ohitti Sagitan molempien jiipatessa ja saapui alamerkille hienoisessa johdossa. Ilderim onnistui pitämään Sagitan takanaan aina Pavenin edustalla olevalle maalilinjalle asti. Viimeinen maaliintulojärjestys oli siis Ilderim, Sagitta, Vågspel.

Kuvassa varustaja Saalasti Sigurd Frosteruksen lahjoittama ’Sphinx’ -pokaali kädessään. 

8mr 23.6.2015