Hesaregatta kolmella kasilla

Helsinki Regatassa purjehti Sagitta, Astra II ja Ilderim. Vågspel keräsi kiivaan RRegatan jälkeen voimia Hangon regattaan, eikä osallistunut kisaan. Katrina sai uuden rullagenuansa vasta viikonloppuna ja Lara palasi 1,5 vuoden korjausten jälkeen veteen vasta viikonlopun jälkeen. Se ei kuitenkaan haitannut. Vaiherikas viikonloppu sisälsi tiukkaa taistelua, sekä kovaa että hiljaista tuulta ja aivan uudenlaisia välinerikkoja.  

Ensimmäisessä lähdössä Ilderim ja Sagitta taistelivat ensimmäisen kierroksen miltei veneenmitan päässä toisistaan. Kiivaassa kilpailussa molemmat venekunnat jättivät spinnun pudotuksen mahdollisimman myöhäiseksi, mikä kostautui molemmille suurenmoisina hässäköinä. Ilderimin spinnu yritti pyydystää ohikulkevia joutsenia ja Sagitta yritti kalastaa spinnupuomillaan todellista syvänmeren kalaa. Astra purjehti rauhallisesti ohi molemmsta ja otti kärkipaikan.

Toisella vastatuuliosuudella Sagitta löysi takakanneltaan pienenpieniä muovipalloja ja huomasi niiden tulleen levankivaunuistaan. Sagitta oli pakotettu luovuttamaan ja suuntasi kohti satamaa. Ilderimin onnistui ohittaa Astra toisella myötätuuliosuudella. Lopputulos oli Ilderim, Astra, Sagitta.

Toisessa lähdössä Ilderim pakotti Astran lähtöviivan yläpuolelle ja sai heti alusta asti hyvän kaulan Astran palatessa uusintalähtöön. Turvallinen etumatka sai kuitenkin ison kolauksen kun Ilderim menetti isopurjeensa ylimmän latan ja joutui jatkamaan matka pelkällä genualla. Koska Sagitta oli jo luopunut kisasta, siivitti varmat kaksi pistettä Ilderimin nilkutusta yli puolitoista kierrosta. Kovassa tuulessa Ilderimin yllätykseksi sen onnistui pitää johtopaikkansa.

Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä ilman levankia purjehtinut Sagitta piti alusta asti johtopaikkaa aina viimeiselle alamerkille. Ilderim seurasi miltei vanavedessä, mutta ei onnistunut ohittamaan hyvin purjehtivaa Sagittaa. Alamerkin kierron jälkeen Sagitta jatkoi spinnunsa vaakalennätystä mastonsa huipusta ja ilderim pujahti maaliin ensimmäisenä. Maalissa järjestyksessä Ilderim, Sagitta, Astra.

Viimeisessä lähdössä Sagitta piti johtopaikkaa alusta asti. Tuulen yhä kovetessa maalissa oltiin järjestyksessä Sagitta, Astra, Ilderim. 

Kuvassa Ilderimin onnellinen varustaja!

8mr 29.6.2015