Upea Hangon Regatta

Hangon Regatta purjehdittiin tänä vuonna upeassa aurinkoisessa ja hyvätuulisessa kelissä. Radalle löysi itsensä kahdeksan kasia, vaikka satamassa oli yhdeksän. Allegro ei ollut löytänyt miehistöä ja jäi viettämään kesäpäiviä hieman rauhoittuneeseen Hangon juhlahumuun. Lähtövoitoista käytiin tiukimpia taisteluja, joita Suomessa on pitkään aikaan nähty. 

Kolmen päivän aikana purjehdittiin D radalla tutut kuusi lähtöä. Viime vuoden voittaja Luna purjehti samaan aikaan Sveitsin Worldeissä, joten alusta asti oli selvää että Hanko saisi uuden voittajan. Hangon kisa oli myös ensimmäinen kisa, jossa keväällä muotoiltujen uusien Ranking -sääntöjen muotoilema tulosajattelu koki käytännön.  

Uusi kohta Ranking säännöissä:

Ranking kilpailut seuraavat IEMA:n World Cup kilpailujen henkeä sääntöjen, lähtöjen, luokkajakojen ja tulosten suhteen. Kilpailukalenterin kilpailuissa lasketaan erikseen Sira –luokan veneiden sarja sekä Overall –veneiden sarja.

Onnistujia löytyi viikonlopun aikana useita. Iroquois oli löytänyt oman nopeutensa uusien purjeiden ja harjoituksen kautta voittaen kisan. Ilderim piti pintansa eritoten perjantaina ja sunnuntaina voittaen päivän parhaan palkinnon molempina päivinä. Ilderimin uusi peräsin, pidennetty J-mitta, uudet purjeet ja miehistöön liittynyt purjeentekijä Matt Hodgson saivat veneen hyvään vauhtiin.

Sekä Astra II että Sagitta olivat tasaisen nopeita ja mukana kärkikahinoissa useimmissa lähdöissä. Sagitta menetti ykköspaikan juuri ennen maalilinja jopa muutamaan otteeseen. Vågspel osoitti olevansa kilpailukykyinen vene kun asiat loksahtavat kohdalleen. Vene dominoi lauantain jälkimmäistä lähtöä starttipaukusta aina maaliin asti. Muissa lähdöissä sijoitukset vaihtuivat useasti ja ensimmäiselle ylämerkille saavuttiin hyvin tiiviinä ryhmänä. Samaisessa neljännessä lähdössä Katrina nappasi kakkospaikan.

Andromeda oli mukana hieman kokemattomammalla miehistöllä, mutta osoitti tutun nopeutensa olemalla usein johdossa ensimmäisellä ylämerkillä. Lara oli ehkä regatan iloisin venekunta osoittaen että pitkäaikaiset rungon korjaukset ovat kannattaneet ja vene on jäykempänä taas kilpailukykyinen. Siitä parhaana esimerkkinä lauantain ensimmäisen lähdön kolmas sija.

Perinteinen Hangon Apotek pokaali jaettiin Overall voittaja Iroquoisille ja tunteikas Karl-Helge Löfgren muistopalkinto luovutettiin Ilderimin haltuun vuodeksi Sira Cup luokan voitosta. 
8mr 7.7.2015