Toimintakertomus 2015

Suurten muutosten vuosi.


Yleistä

Suomen 8mR liiton toiminta vuonna 2015 käynnistyi vuosikokouksella maaliskuussa, jossa kunnianhimoisesti äänestettiin liiton sääntöjen muutoksen puolesta. Vuoden aikana on myös uudistettu Ranking –sääntö sekä luotu kokonaan uusi SM/LM sääntö.

Hallituksessa on istunut puheenjohtaja Stelander (Ilderim), Kuivalainen (Luna) ja Karlsson (Iroquois).

Yhdistyksen uudet internetsivut valmistuivat hienosti keväällä ennen kauden alkua.

Vuonna 2015 pidettiin myös ensimmäiset 8mR veneiden SM kisat Turussa. 

Veneet

Yhdistyksen jäsenten omistamien veneiden määrä pysyi toimintavuoden ajan samana. Luna ja Sphinx edustivat Suomea erinomaisesti Sveitsin Worldseissa. Windy oli mastottomana kauden sivussa, Lara palasi iloisesti kisaradoille, Silja suuntasi jo kohti Norjan 2017 Worldsejä ja muut veneet kilpailivat ahkerasti hieman sateisemmassa kesässä. Ahkerimman kisailijan arvon jakavat Ilderim ja Vågspel.  

Jäsenmäärä

Uusien yhdistyssääntöjen mukaan jäsenten laskenta on onnistunut ensimmäistä kertaa. Liitolla on 36 jäsentä, joista 18 on varustajajäseniä ja 18 gastijäseniä.

Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen varsinainen vuosikokous pidettiin 9.3. Toinen kokous pidetään uudistuneen tilikauden johdosta jo 23.10.

Halllituksen kokoukset

Hallitus on kokoontunut toimintavuoden aikana neljä kertaa: maalis-, huhti-, kesä- ja syyskuussa. Kaiki kokoukset ovat olleet puhelinkokouksia. Kaikissa kokouksissa hallitus on ollut läsnä täysimääräisenä.

Talous

Yhdistyksen taloudessa suurin yksittäinen menoerä oli internetsivujen uusiminen (€5356,-). Toinen suurempi menoerä oli kilpailuavustus Sveitsin MM-kilpailuun osallistuville veneille (€1.500) euroa. Kauden aikana metsästettyjä ja löydettyjä palkintoja kaiverrettiin ja putsattiin hallituksen päätöksellä 589,- eurolla. Kulut olivat yhteensä € 7740,94 ja tulot jäsenmaksuista € 910,-. Kassassa on rahaa kauden jälkeen € 12 735, 36.

Kilpailut ja ranking

Kotimainen kilpailuohjelma eli rankingsarja sisälsi vuonna 2015 ennen kokemattoman SM-kilpailun. (RRegatta, Helsinki Regatta, Hanko Regatta, Turun SM, Shampanjaregatta, Viaporin Tuoppi sekä ProSailor) Näiden lisäksi rankingpisteitä sai MM-kilpailuista ns painotetulla kertoimella. Ulkomaisista veneistä Astra osallistui Helsingin kilpailuhin ja Andromeda Turun SM-kisoihin.

SM-kisan sekä Rankingin voitti Luna.

Tulokset, pöytäkirjat, kertomukset ym. löytyvät osoitteesta www.8mr.fi

 

Mikael Stelander

Jyri Kuivalainen

Hasse Karlsson


8mr 4.11.2015